Fit to fly verklaring

fit to fly verklaring

Veel luchtvaartmaatschappijen stellen een Fit to Fly verklaring verplicht voor zieke of gewonde reizigers. Dit is een schriftelijke bevestiging van de behandelend arts dat u in staat bent om te vliegen. Luchtvaartmaatschappijen vragen om een verklaring omdat ze geen verantwoordelijkheid voor u willen dragen als u ziek bent. Zonder een verklaring loopt u het risico te worden geweigerd op uw vlucht.

Dit formulier dient ingevuld te worden wanneer:

  • er twijfel is over de geschiktheid om te reizen als gevolg van een recente ziekte, ziekenhuisopname, letsel of een operatie
  • er sprake is van een bestaande onstabiele medische conditie
  • men medische apparatuur of therapeutische zuurstof aan boord moet gebruiken

Wij kunnen dit voor u verzorgen. Als het formulier volledig is ingevuld stuurt u deze verklaring naar de medische dienst van de betreffende luchtvaartmaatschappij. De arts van deze maatschappij zal vervolgens aangeven wat er moet gebeuren. Toestemming door de maatschappij dient 48 uur vóór vertrek te worden verleend.

Op dit moment wordt, i.v.m. de Covid-19 pandemie, door verschillende landen (bijvoorbeeld Thailand) een Fit to Fly medical certificate in het Engels vereist. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen.

U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Prijs

45incl. BTW